Recipe Category : Le déjeuner

Sandwich muffuletta grillé à base de steak

Temps de marinade :
2 heures

Temps de grillage :
25 minutes

Marinade time: 2 hrs

Grill time: 25 mins

Marinade time: 2 hrs

Grill time: 25 mins


Ingrédients

Préparation

Remarque : si vous ne trouvez pas de steaks d’œil de ronde à cuisson rapide, vous pouvez utiliser des steaks similaires comme la pointe de surlonge ou le contre-filet. Ils sont un peu plus gros et vous n’en aurez besoin que de 4 à 6 pour le sandwich.

Conseil pour l’achat en gros : vous pouvez également acheter un petit rôti d’œil de ronde de 2 lb (1 kg) en solde et faire vos propres steaks à frire rapidement! Voici comment procéder : à l’aide d’un couteau de chef, coupez 8 tranches fines du rôti et utilisez-les pour la recette.

Vous pouvez trancher 8 steaks minces supplémentaires et les congeler pour une autre utilisation, ou vous pouvez prendre la moitié restante du rôti et la rouler dans 1 c. à soupe (15 ml) d’épices pour bifteck de Montréal et la placer sur une petite plaque à pâtisserie recouverte de papier d’aluminium. Faire rôtir au four à 500 °F (250 °C) pendant 15 minutes. Réduire le feu à 275 °F (135 °C) et faire rôtir pendant 20 minutes de plus ou jusqu’à ce que le thermomètre atteigne 130 °F (54 °C). Laisser reposer pendant 10 minutes avant de trancher finement. Congeler ou déguster lors d’un prochain repas ou utiliser dans une autre recette.

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Conseils

Nutritional Information

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  • Vitamin A

  • Zinc

  • Vitamin D

*Le pourcentage de calcium est basé sur les besoins en apports journaliers recommandés par Ostéoporose Canada pour les personnes agées de moins de 50 ans.

Ostéoporose Canada privilégie une alimentation riche en calcium et en vitamine D pour préserver la santé osseuse, tout en insistant sur un régime bien équilibré qui contienne des fibres et des grains entiers, des vitamines, des minéraux et des protéines.

RECIPE TIP
DID YOU KNOW?

Bone is a living tissue, that is constantly renewing and repairing itself from everyday wear and tear.  However, like many nutrients, calcium is absorbed less effectively as we age.  Try out our calcium calculator to see if you are getting enough in your daily diet.

Nutritional Information (Per Serving)
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  • Zinc

  • Vitamin D

* The percentage of calcium is based on the Osteoporosis Canada’s daily calcium requirement for people under 50 years of age of 1000 mg.

Osteoporosis Canada’s position on nutrition for healthy bones focuses on calcium and vitamin D while stressing a well-balanced diet which includes fiber and whole grains, vitamins and minerals and protein.

Recettes

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Houmous au poivron rouge grillé

Yield: about 1 1/2 cups (375 ml)


YIELD: about 1 1/2 cups (375 mL)


Ingredients

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DID YOU KNOW?

Bone is a living tissue, that is constantly renewing and repairing itself from everyday wear and tear.  However, like many nutrients, calcium is absorbed less effectively as we age.  Try out our calcium calculator to see if you are getting enough in your daily diet.

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Nutritional Information

Per Serving (1/4 cup or 1/6th recipe)

  • Calories

  • Saturated

  • Fat

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  • Fibre

  • Potassium

  • Carbohydrate

  • Sugars

  • Iron

  • Vitamin C

  • Vitamin B12

  • Calcium

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  • Vitamin A

  • Zinc

  • Vitamin D

* The percentage of calcium is based on the Osteoporosis Canada’s daily calcium requirement for people under 50 years of age of 1000 mg.

Osteoporosis Canada’s position on nutrition for healthy bones focuses on calcium and vitamin D while stressing a well-balanced diet which includes fiber and whole grains, vitamins and minerals and protein.

The calcium in some foods such as sesame seeds, rhubarb, Swiss chard and spinach is not well absorbed, because of very high oxalate content, which binds the calcium.

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DID YOU KNOW?

Bone is a living tissue, that is constantly renewing and repairing itself from everyday wear and tear.  However, like many nutrients, calcium is absorbed less effectively as we age.  Try out our calcium calculator to see if you are getting enough in your daily diet.

Nutritional Information (Per Serving)
  • Calories

  • Saturated

  • Fat

  • Trans

  • Cholesterol

  • Sodium

  • Fibre

  • Potassium

  • Carbohydrate

  • Sugars

  • Iron

  • Vitamin C

  • Vitamin B12

  • Calcium

  • Protein

  • Vitamin A

  • Zinc

  • Vitamin D

* The percentage of calcium is based on the Osteoporosis Canada’s daily calcium requirement for people under 50 years of age of 1000 mg.

Osteoporosis Canada’s position on nutrition for healthy bones focuses on calcium and vitamin D while stressing a well-balanced diet which includes fiber and whole grains, vitamins and minerals and protein.

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